Jak oblékat miminko na podzim a v zimě?

Známe to všichni, jdeme ven, ráno zima, v poledne tepleji, odpoledne najednou sluníčko anebo naopak déšť a ještě chladněji.. To jsou nástrahy podzimního počasí. Přinášíme vám tipy na to, jak miminko obléci tak, abyste mohli vyjít ven za jakéhokoli počasí a vždy s klidnou hlavou.

Pobyt na čerstvém vzduchu je totiž pro děti opravdu důležitý! Ideální je oblékat miminko do několika vrstev, protože takto malé děti nejsou schopny plně regulovat teplotu vlastního těla. Znamená to oblékat miminko do několika lehkých vrstev přes sebe. První vrstvou je obvykle body nebo tílko a dlouhé kalhotky. Potom následují punčocháče a tričko s dlouhým rukávem. A poslední vrstvou jsou kalhoty a svetřík. Nezapomeňte na teplé ponožky a bundu.

Jednotlivé vrstvy oblečení mají tu výhodu, že se dají snadno a rychle svlékat a zase oblékat v závislosti na venkovní teplotě a obzvláště pokud cestujete z vnitřních prostor do venkovních (nakupování, pošta, banka, apod.) Pokud mrzne a jste s miminkem venku, pak je vhodnou svrchní vrstvou zimní kombinéza. Nezapomeňte na vlněnou čepičku, šálu a teplé rukavice.

Jak zjistím, jestli je miminku zima nebo horko?

Není vždy snadné zjistit, jestli je vašemu miminku zima nebo teplo. Existuje však rychlý a jednoduchý trik, podle kterého můžete zjistit, jak se miminko cítí. Stačí přiložit vaši ruku na zátylek dítěte a podle toho zjistit, zda se potí nebo zda je zátylek chladný. Pokud vám připadá teplota zátylku vašeho dítěte normální, pak jste ho oblékli správně. Rodiče obvykle oblékají své děti do příliš teplého oblečení. To může způsobit přehřátí, které je více nebezpečné, než kdyby měla být vašemu miminku maličko zima. (zdroj BEBIVITA.cz)

Související články