Jak vybrat jméno pro miminko? Možná vám naše tipy jak na to, pomohou!

Tolik možností! Jak má budoucí maminka a tatínek vybrat, pokud tedy nemají jasno, že dítko bude mít jméno po jednom z nich? Podívejte se s námi na tipy, jak postupovat při výběru jména. Přejeme šťastné hledání!

1. Kdy má svátek?

Pokud máte rádi oslavy, což mnoho lidí a dětí obzvlášť, dejte dostatečné rozestupy mezi narozeninami a například i Vánocemi.

2. Jaké máte příjmení?

Žádné dítě by vám nepoděkovalo, pokud by se muselo podepisovat dlooooouhým jménem. Hleďte tedy na to, jaké máte příjmení a nepřežeňte to.

3. Jak bude znít zkratka jména?

Zkuste různé varianty jména, které vyberete. Jak mu budou říkat kamarádi a spolužáci a jaké jsou zdrobněliny či „komoleniny“ jména?

4. Nečeské jméno

Opravdu chcete jméno, které není české. Je to vaše volba a je mnoho krásných nečeských jmen. Dbejte ale na to, aby se to hodilo k příjmení a nevyznělo to spíše vtipně. Například Issabelle Kopečková nebo Johnny Vomáčka. Omlouváme se, pokud to Izabelka či Džony čte.

5. Výslovnost

Zkuste si jméno opakovat. I s příjmením. Říká se to dobře, vyslovuje se to dobře?

6. Oblíbená jména

Na stránkách Českého statistického úřadu najdete nejoblíbenější jména. Ano, jedná se vskutku o ta nejpoužívanější a tak si rozmyslete, jestli chcete, aby bylo ve třídě s vaším synem například dalších 5 Honzíčků.

7. A nakonec se shodněte!

To je možná ten nejobtížnější krok. Sepište si jména, která se vám líbí a po čas těhotenství máte nějaký ten čas na to, rozhodnout se. Jedno jméno, čím více se bude porod blížit, vám prostě bude sedět nejvíce!

Přejeme zábavný výběr!

 

 

Související články