DÍTĚ BLÍŽENEC (22.5. – 21.6.)

Holčička či kluk narozený ve znamení Blíženců je zvídavé, chytré a neposedné dítě, které pořád mluví. Jeho mysl je neklidná a potřebuje být neustále stimulována. Blíženci jsou vzdušné znamení a potřebují pohyb. Dá se očekávat, že se malý Blíženec naučí rychle lézt i chodit. Od chvíle, kdy se naučí mluvit, bude rád povídat a opakovat to, co kde slyší.

Je to typ dítěte, které vás neustále bude zahlcovat otázkami začínajícími „a proč?“. Číst a psát bude malý Blíženec brzy, ještě než nastoupí do školy. Je velmi bystrý a nepotřebuje dlouhé vysvětlování, aby něco pochopil. Rychle se učí, a pokud jeho mysl není dostatečně stimulována, začne se nudit a neudrží pozornost.

Malý Blíženec bude mít mnoho zájmů, mezi které bude patřit především četba a různé hry, v nichž bude rád vyhrávat. Také ho/ji mohou lákat pohybové aktivity, jako např. tanec a sport. Ve znamení Blíženců se narodila spousta skvělých tenistů a hlavně tenistek. Měli byste malého Blížence podporovat v jeho zájmech a povzbuzovat ho také k psaní. Má k tomu přirozený talent, který by bylo škoda nerozvinout. zdroj a více info ZDE

Související články