Jak se vyznat v očkování

Ve spojení s rozalio.cz, kteří zprostředkovávají informace o možnostech očkování, jsme pro vás zpracovali článek o očkování. Co je důležité vědět, co je povinné a co není a jak se rozhodovat? Najdete v článku.

Je naší rodičovskou přirozeností, že chceme pro své děti jen to nejlepší, aby byly zdravé a šťastné. Pro každého z nás však k tomuto cíli vede jiná cesta. Zatímco „štěstí“ může znamenat velmi odlišné věci, zdravé dítě si představujeme všichni víceméně stejně. I ke zdraví se však dá dospět různými cestami, kdy upřednostňujeme postupy, které jsou našemu myšlení nebo životní filozofii nejbližší. Jednou z cest je i očkování dětí. Není úlohou Rozalia hodnotit, která cesta je ta správná. Chtějí, aby se rodiče mohli rozhodovat sami.

Neodsuzují toho, kdo očkování zcela odmítá, ani toho, kdo věří, že díky očkování bude jeho dítě zdravější. Pro ty rodiče, kteří se rozhodují, jak své děti očkovat, si rozalio.cz připravilo několik rad, které vám pomohou s rozhodnutím o očkování.

9 kroků před očkováním

  1. Když máte představu, proti čemu a čím očkovat, zvažte, v jakém věku je vaše dítě danou nemocí nejvíce ohrožené. Naočkujte ho tedy tak, aby bylo očkování pro něho skutečně přínosné (většina očkování chrání po dobu 4 – 10 let).
  2. Dobře si prostudujte příbalový leták i souhrn údajů o přípravku (SPC)k vybrané vakcíně a zkontrolujte, zda u vašeho dítěte není vakcína kontraindikovaná.
  3. Dítě by mělo být při očkování 100% zdravé, v dobré fyzické i psychické kondici, a to platí i pro dobu asi dvou týdnů před očkováním. Za zdravé dítě se považuje to, u kterého neprobíhá žádná infekce (rýma, kašel, teplota).
  4. Ideální je projít si všechna očkování, povinná i nepovinná, jedno po druhém a jednotlivě si pro každé očkování zodpovědět předešlé otázky.
  5. Než se rozhodnete jak, kdy, čím a zda vůbec chcete očkovat, ujasněte si, které nemoci jsou pro vaše dítě skutečně nebezpečnésvým průběhem, reálným počtem komplikací, výskytem nebo možností přenosu.
  6. Zjistěte si, jaké vakcíny jsou u nás proti danému onemocnění k dispozici, co obsahují, které mají co nejmenší množství toxických přídatných látek a jak časté jsou na ně negativní reakce.
  7. V případě, že vám z nějakého důvodu u nás dostupná vakcína nevyhovuje, ale vyhovuje vám ta, která je schválená v zahraničí, můžete si ji nechat dovézt nebo dítě naočkovat v zahraničí.
  8. Ne vždy je jednoduché, obzvlášť v zimním období, najít u dětí delší časový úsek bez rýmy. Proto, pokud vám to situace umožňuje, odložte očkování do období, kdy je menší pravděpodobnost různých viróz.
  9. Kromě fyzického stavu je důležitá i celková pohoda dítěte(stres imunitu velmi ovlivňuje)

3 kroky po očkování

  1. Zůstaňte po očkování s dítětem 30 minut v čekárně lékaře. Mohlo by se stát, že upadne do anafylaktického šoku.
  2. Následující dny dítě pozorujte a každou odchylku od normálního stavu hlaste pediatrovi jako možnou nežádoucí reakci.
  3. V léčení nežádoucích účinků po očkování má dobré výsledky celostní medicína,např. čínská medicína, homeopatie, informační medicína, kraniosakrální terapie, funkční medicína apod.

Detailnější informace k jednotlivým krokům najdete zde: www.rozalio.cz/jake-jsou-zasady-ockovani

Související články