Vítáme nový rok s miminkem aneb Silvestr v pohodě!

Jsou miminka, která půlnoční ohňostroje a obrovské rány prostě prospí. Jsou ale i taková miminka, která zažijí opravdu nečekané. Neví co se děje, najednou se ozývají opravdu velké rány – miminka mají opravdu citlivý sluch – lekají se, pláčou a mnohdy jde pláč i do velké hysterie. Pojďme si tedy shrnout, jak s miminkem oslavit příchod nového roku!

Pro dítě je Silvestr den jako každý jiný. Neměňte tedy klasický režim, na který je dítě zvyklé. Rozhodně jej nenechávejte vzhůru. Dítě se díky nějakým zažitým pravidlům a zvykům – čas jídla, koupání, uspávání – cítí bezpečně. Pokud režim nemáte, poslouchejte svou intuici.

Asi není nutné říkat, že s miminkem nejde dělat nějakou velkou párty. Užijte si tento večer v klidu domova o samotě nebo s pár kamarády u kterých víte, že bude večer klidný. Pozor samozřejmě dávejte i na pyrotechniku. I prskavka může být důvodem k požáru!

Mějte miminko stále na odposlechu anebo si k němu klidně o půlnoci před začátkem výbuchů lehněte a vyčkejte, přátelé či manžel jistě počkají na pozdější dobu, až výbuchy utichnout. NIKDY NENECHÁVEJTE DÍTĚ ZAVŘENÉ SAMOTNÉ DOMA ani kdybyste měli jít jen na zahradu nebo přes ulici!

A jak Silvestra oslavíte vy?

Související články