5 nejlepších vývojových hraček

Výběr vývojových hraček již pro malá miminka. Co jsou vývojové hračky? Jsou to hračky, které mají vliv na vývoj smyslů dítěte.

Všetečná chobotnice od Lamaze (vhodné od 6 měsíců)

Všetečná chobotnice je vyrobena z různě strukturovaných a barevných materiálů, které stimulují zrak, hmat a rozvíjí motoriku. Některé části chapadel při doteku šustí, ostatní mají jiné funkce. Kontrastní černobílé vzory na spodní části chobotnice pomáhají správnému rozvoji zraku v první vývojové fázi dítěte Charakteristický tvar očí upoutává dětskou pozornost a podporuje rozvoj koncentrace. Zrcátko pro hru „na jukanou“ usnadňuje sebepoznávání.
c
Součástí hračky je kousátko ve tvaru mořského koníka, které uleví bolavým dásním při prořezávání prvních zoubků. Mořskou hvězdičkou na předním chapadle se dá otáčet. Při otáčení vydává řachtavý zvuk. Hračky Lamaze jsou navrhovány odborníky na dětský rozvoj tak, aby byly přínosem v každé etapě jeho vývoje. Eshop: www.lamaze.cz
c

Zatloukačka s tvary od Playgro (vhodné od 12 měsíců)

Zatloukačka s tvary rozvíjí jemnou motoriku, představivost a dětskou paměť. Dítě se hrou naučí rozpoznávat základní tvary. Provedeno ve veselých barvách. Skvělá hračka pro zlepšování koordinace pohybů. ESHP: www.playgro.cz
c

c

Ohebný míček od Playgro (od 3 měsíců)

Barevný míček, který budou děti milovat. Vyroben je ze zdravotně nezávadného materiálu. Různé struktury podporují rozvoj hmatu. Míček není celistvý, takže ho dítě může vzít do ruky a nebo i kousat. Uvnitř ukrytá kulička vydává rachtavé zvuky.

Hračky Playgro jsou testovány, bez ohledu na kategorii, pro kterou jsou určeny, dle nejpřísnějších norem EN-71. ESHOP: www.playgro.cz

c

c

NOVINKA 2021: 3V1 AIRTIVITY INTERAKTIVNÍ STOLEK (od 6 měsíců)

Interaktivní stolek 3 v 1 nabízí mnoho zábavných aktivit pro děti od 6 měsíců. Děti budou nadšeně sledovat jak se můžou hračky pohybovat pomocí vzduchu. Mnoho zábavných hraček s mořskou tématikou: hvězdice, řasy, rybičky, velryba a další. Stolek podporuje kongnitivní vývoj u dětí tím, že je aktivně povzbuzuje k zkoumání a učení. Stoleček vydává bublavé zvuky a hudbu ve stylu karibiku ( typově: hula hula hop melodie z Havaje). Pomáhá dětem používat svaly prstů a rukou, aby získávaly jistotu ve stále přesnějších a koordinovanějších pohybech. Zároveň povzbuzuje děti, aby využívaly celé tělo a podporovaly svou sílu a rovnováhu. Různé aktivity vydávají zvuk a nebo svítí, či blikají. U dětí se tak rozvíí zrak, sluch a postřeh.

eshop: WWW.LAMAZE.CZ

Měkká vkládací kostka od Lamaze (vhodné od 9 měsíců)

Děti s velkou oblibou umisťují malé předměty do větších a tato obří měkká kostka a tvary jsou právě tím, co dává novou náplň této staré osvědčené činnosti. Jasné a vysoce kontrastní barvy a vzory budí v dítěti zalíbení a každý snadno uchopitelný tvar v sobě skrývá zajímavý zvuk.

Povzbuzuje interaktivní hru. Dítěti se musí ukázat, že strana kostky se otevírá a uzavírá pomocí suchého zipu a že každý z tvarů může být umístěn uvnitř. Opakovaným vkládáním a odebíráním předmětů a experimentováním s jednotlivými tvary a velikostmi se rozvíjí dětské chápání rozdílů a podobností. Hrou si dítě rozvíjí jemnou motoriku prstů a rukou.

Tato hračka je vhodnou učební pomůckou i pro handicapované děti s nerozvinutým zrakem, sluchem, či hmatem, protože umožnuje identifikovat vkládací předměty pomocí zbývajících smyslových orgánů. eshop: www.lamaze.cz

 

 

Související články