ROZVOJ SLUCHU: hudební hračky a nástroje

Hudební nástroje pro děti do 3 let jsou důležité pro jejich rozvoj a vývoj v mnoha směrech.

Toto jsou důvody, proč jsou tyto nástroje pro děti do 3 let důležité:

  1. Rozvíjejí sluch a hudební schopnosti: Hudební nástroje pomáhají dětem rozvíjet sluch a hudební schopnosti, což je klíčové pro rozvoj řeči a jazykových schopností.
  2. Podporují jemnou motoriku: Hraní na hudební nástroje vyžaduje jemnou motoriku, což pomáhá rozvíjet dětské motorické dovednosti.
  3. Učí spolupráci a komunikaci: Když se děti učí hrát na hudební nástroje, učí se také spolupracovat s ostatními a komunikovat s nimi.
  4. Posilují sebedůvěru: Když děti začnou hrát na hudební nástroje a zvládají to, posiluje to jejich sebedůvěru a pocit úspěchu.Podporují kreativitu: Hraní na hudební nástroje podporuje kreativitu dětí, když si mohou vytvářet svou vlastní hudbu a zkoušet nové zvuky.

Některé z nejvhodnějších hudebních nástrojů pro děti do 3 let jsou například maracas, bubny, malé kytary, xylofony a malé klavíry. Je důležité, aby byly nástroje vhodné pro věk dítěte a bezpečné. Děti by také měly být vždy pod dohledem dospělé osoby, když hrají na hudební nástroje.

PROZKOUMAT HUDEBNÍ NÁSTROJE >>

Hudební a zvukové hračky

Nesmíme samozřejmě opomenout kategorii hudebních hraček, které v sobě skrývají hudební nástroje anebo vydávají nějaké zvuky. Rodiče tyto hračky většinou nevvyhledávají kvůli právě vydávajícím zvukům – my pro vás ale máme hračky, které vydávají zvuk příjemný nebo ne moc hlasitý! Inspirujte se u nás:

PROZKOUMAT VŠECHNY HUDEBNÍ HRAČKY >>

 

Související články