Dítě v autě a jak jej zabavit

Ať už je vašemu dítku pár měsíců, nebo už pár let, někdy dokáže být cesta autem náročná. Není se čemu divit. Dítě musí sedět připoutáno vzadu, bez pohybu. Maminka a tatínek vpředu. Jak dítko zabavit? Máme pro vás pár tipů.

Písničky

Ano! Hudba je skvělá, připravte si na delší cesty mix oblíbených písniček vašeho dítěte a zpívejte si spolu. Pomoci můžou i dětské hudební nástroje či hračky. Tipy na hudební a zvukové hračky najdete ZDE

 

Pozorujte okolí

Nechte vaše dítko, ať vám pokaždé zahlásí, když uvidí pejska. A co třeba červené auto? Jsou na obloze mraky? Ideální hra na hledání mráčků různých tvarů. Nezapomeňte na kvalitní sluneční clonu!

Mějte připravená překvapení

Ano, je to tak, po nějaké chvilce se dítko začne nudit. Mějte po ruce překvapení a například v podobě dobré svačinky, dobrůtky či skvělého džusíku. S sebou do krabičky nakrájejte ovoce či zeleninku anebo dobrý sýr, u menších dětí třeba ovocnou kapsičku. Nevytahujte „překvápko“ hned na začátku cesty a nechte si na později. Na dobroty jsou ideální cestovní skládací mističky od Munchkin a děti také velmi baví „svačinová koule“ od Boon.

 

Dobře poslouží také chladící tašky, ve kterých vydrží potraviny déle čerstvé a jako v ledničce. Stylové jsou například chladící tašky od MY BAGS, které obsahují i 200 g chladící polštářek pro ještě delší uchování teploty. Chladící tašky ZDE

A kromě jídla, bude fajn i oblíbená knížka či plyšáček.

Správné vybavení

I správné vybavení je pro dítko třeba. Správný kapsář ušetří hodně času, dítko si do něj dá láhev s pitím, svačinku, oblíbeného plyšáčka i třeba tablet. Navíc si bude připadat jak dospělák, protože se sám obslouží. Například MUNCHKIN nabízí kapsář, který lze připevnit na sedačku v autě, ale i na kočárek!

Zpětné zrcátko

I pro bezpečnost řidiče je vhodné mít zpětné zrcátko přímo na dítě. Nemusíte se otáčet a řešit, co se vzadu děje, dítko má také klid, protože na vás vidí a můžete na sebe mrkat. Nabídku zpětných zrcátek najdete ZDE.

 

A nejlepší rada na závěr – delší cesty naplánujte na čas, kdy děti chodí spát, cesty k moři jsou tak nejideálnější v noci.

 

 

 

Související články