Jídlo na výlet pro děti i dospělé – nepodceňte přípravu

Takové hladové bříško umí být pěkně nepříjemné. Jak u dětí tak dospělých. Tipy na svačinky, které jsou vyzkoušené i zajímavé pomůcky, které vám stolování na cestách zpříjemní.

SENDVIČE A TOUSTY JSOU HIT!

Kromě nakrájeného ovoce a zeleniny, skvěle fungují i tousty. Jsou tenčí a měkkčí než houska či chleba a tak je zvládnou i menší děti, které již baští. Naplnit toust můžete čímkoli  – rajče, salát, šunka sýr, namazat jej můžete, ale nemusíte. Stačí obyčejné máslo anebo zkuste nějakou pomazánku.

TIP NA POMAZÁNKU:

Ingredience: půl kostky měkkého tvarohu, 120 g bílého jogurt, kousek celeru, 1 malá mrkev, 1 malá cibule, sůl
Postup: Mrkev a celer nastrouháme na jemno, cibuli nakrájíme na drobno. Takto připravenou zeleninu dáme do mísy, přidáme tvaroh a jogurt a podle chuti osolíme. Lze dát vše do mixéru a rozmixovat.

ZDRAVĚ A HRAVĚ

Děti prostě jedí očima. Funguje na kousky nakrájená zelenina i ovoce. Mrkvička, jablíčko, okurka, paprika. Také nakrájený sýr je skvělý. Pokud máte dítě ještě malé, skvěle poslouží ovocné taštičky – vybírejte ty bez zbytečně přidaného cukru. Kousky ovoce a zeleniny doporučujeme ukládat do vhodných svačinových boxů. V pytlíku by se mohlo ovoce i zelenina zapařit, změnit barvu a to už se pak moc jíst nechce ani nám dospělým. Vypadá lépe vše menší a děti rády zobají. Raději se pustí do menších kousků, než když dostanou velký dřevorubecký tlustý chléb. Nechte je zobat z krabiček. Snědí toho více – ověřeno! Praktické Munchkin mističky jsou ideální volbou.

TROCHA SLADKÉHO NEUŠKODÍ

Třeba napečte buchtu nebo kupte oblíbené sušenky a odměňte dítě v průběhu dne nebo po svačině či obědě. Nezapomeňte také na to, že dítě má mnohem menší žaludek a nenuťte jej jíst když nechce (ovšem když nechce jen sladkéJ

CHLADÍCÍ BOXY A TAŠKY

Při dlouhých cestách autem doporučujeme používat chladící box. Nejsou drahé a je znát umístění potravin v nich versus normálně v autě. Na trhu jsou i malé verze chladících tašek, které nejsou těžké a vejdou se všude. NYNÍ V AKCI S 50% SLEVOU ZDE

NEZAPOMEŇTE I NA DOSTATEK PITÍ. Svou oblíbenou láhev na pití doma jistě již máte ♥
Přejeme krásný výlet a spokojené bříško!

 

 

Na obrázku může být: text, kde se píše Ideálni na cestování a do auta plastové zvy vyšené okraje udrži drobečky na prostírání lehce složite &rozložite netoxické silikonové prostíráni BPA FREEVychytávka: Je před vámi opravdu dlouhá cesta? Jistě se nevyhnete zastávkám na odpočívadlech či benzínové pumpě. Pro pohodlné stolování jsme našli šikovné prostírání od Munchkin, které lze použít právě například na zaprášeném stole odpočívadla, ale i v autě, položit dítěti na klín a díky zvýšeným okrajům se vše udrží na prostírání a máte klid, že se jídlo neválí tam, kde nemá. Prostírání oceníte i ve vlaku či autobuse!

Související články