Kam s dětmi ve Středočeském kraji?

Středočeský kraj nabízí mnoho možností pro rodiny s dětmi. Vybíráme pro vás pár míst, které určitě stojí za návštěvu.

Park Mirakulum

Zábavní park s tematickými zónami včetně dětské zoo, bludiště, akvaparku a trampolín. Park Mirakulum ve středočeských Milovicích nabízí 12 hektarů originální zábavy a volnočasových aktivit s množstvím nápaditých herních prvků. Najdete tam lesní hřiště, kontaktní zoo, obří trampolíny a houpačky, lanová centra, podzemní chodby, prolézačky a širokou nabídku občerstvení. V neposlední řadě si můžete vyzkoušet jízdy BVP v sousedním Tankodromu. Parkování je zdarma pro osobní vozy i pro autobusy. Pestrá strava je zajištěna ve 4 gastro zónách, které jsou rozmístěny po parku. www.mirakulum.cz

Aqua Park Čestlice

Unikátní Vodní svět o rozloze 9 150 m2 je největším aquaparkem ve střední Evropě. Je tvořen třemi paláci, v nichž si na své přijde opravdu každý. Rozsáhlý Saunový svět tvoří komplex celkem čtrnácti druhů saun a prohříváren. Saunový svět je dělen na finské sauny, římské lázně a venkovní sauny.

Krtkův svět

Krtkův svět se nachází v přírodní scenérii Horních Měcholup. Je členěn do několika částí, první z nich nyní otevírá své brány a je připravena vás uvést do světa pořádné dávky zábavy. Těšit se můžete na řadu přírodních prolézaček, nechybí skluzavky a houpačky a skákaní zajistí populární vzduchové polštáře a trampolíny. Lanové centrum ocení i rodiče a parné horké dny osvěží vodní hřiště a sprchy. Ideální pro rodinné oslavy jsou oddělená grilovací místa. (text zdroj a více info na www.krtkuvsvet.cz)

Průhonický park

Přírodně krajinářský park, který je Národní kulturní památkou a památkou UNESCO se nachází jen kousek od Prahy a nabízí 25 km cest, na kterých můžete obdivovat jedinečné průhledy, domácí i cizokrajné dřeviny, vzácné sbírky a mistrné kompozice. Průhonický park je posledním svobodným uměleckým krajinářským dílem na našem území a možná i na světě. Pokud chcete vědět více, podívejte na další zajímavosti o parku.

Rozhledna na Černém mostě a přírodní park Čihadla

Doubravka XIV. je rozhledna v lesoparku Čihadla na kopci Horka na Černém Mostě. I s korouhví je vysoká 23,5 metrů, po 98 schodech lze vyjít do výšky 20 m. Rozhledna je otevřena kromě mimo sezónního období od listopadu do března celoročně, vstup je zdarma. V jeden moment může na vrcholu stanout až devět osob. Stala se součástí naučného vycházkového okruhu novým přírodním parkem Čihadla. (text zdroj)

Dětský ostrov na Smíchově

Jedná se o největší volně dostupné místo pro děti v Praze. Dětský ostrov na pražském Smíchově poskytuje hřiště, která jsou rozdělená dle věku – pro děti od dvou let a také pro děti starší – od patnácti let. Kromě klasických prolézaček zde najdete i fotbalové hřiště, hřiště na basket i prostor pro volejbal. Nejlépe se sem dostanete od tramvajové zastávky Arbesovo nám. Otevřeno je každý den do 22:00

Související články