Knížky pro nejmenší – kdy pořídit první knihu?

Samozřejmě není řeč o klasických knihách. Jde o první látkové knížky, které mají miminka rádi, a věřte nebo ne, vnímají vše, co ke knížce budete vyprávět a stane se jejich oblíbenou. Sledujte reakce děťátka na obrázky.

Leporelo se zvířátky

Skvělá, veselá a měkoučká knížka pro vaše miminko. Leporelo obsahuje spoustu barevných obrázků zvířátek a černo-bílých vzorů na okraji leporela, které blahodárně působí v prvních měsících vývoje na rozvoj zraku. Použito bylo několik druhů nezávadných materiálů od saténu až po jemnou bavlnu. Tak se děťátko učí vnímat různé povrchy (rozvíjí se hmat). Z jedné strany jsou barevná zvířátka, z druhé strany zrcátka pro hru na jukanou. Praktickou součástí jsou také krátké provázky, kterými lze knížku upevnit k postýlce a nebo lze jimi knihu zavázat. Uvidíte, že vaše miminko si jí rychle zamiluje.

Kousací knížka oslík se zvuky

Kousací knížka Oslík se zvukem je vyrobena z různě strukturovaných a barevných materiálů, které stimulují zrak, hmat a rozvíjí motoriku. Po zmáčknutí oslíkova čumáčku uslyšíte zvuk běžících kopýtek a líbivou melodii. Součástí hračky jsou kousátka ve tvaru tlapiček, které uleví bolavým dásním při prořezávání prvních zoubků. Hračky Playgro jsou navrhovány odborníky na dětský rozvoj tak, aby byly přínosem v každé etapě jeho vývoje (od 3 měsíců)

A další skvělé knížky pro nejmenší najdete ZDE:

Související články