TIPY na hračky pro děti od jednoho roku

Vaše dítě již od cca 10 měsíce miluje házení a shazování věcí na zem. V jednom roce už ale děťátko začíná věci i podávat a přemisťovat záměně na určitá místa. Dítě už také začíná žvatlat a líbí se mu na sebe koukat do zrcadla. Podporujte své dítě a rozvíjejte jeho smysly vhodnými hračkami. V tomto věku začíná dítě plnit i jednoduché úkoly, zkoušejte mu říkat, co má udělat a vést ho ke splnění úkolu. Na dítě však netlačte, každé dítě je jiné.

Hudební a zvukové hračky

Děti i dospělí milují hudbu, to není žádná novinka. Hudební hračky pomáhají rozvíjet koordinační schopnosti, jemnou i hrubou motoriku, sluch i zrak. Na obrázku je například  interaktivní piano od Playgro. Po zapnutí se ozve líbivá melodie. Hračka obsahuje 3 hrací módy – zvuky piana, zvuky zvířat a písničky. Když hračka hraje melodie, do rytmu svítí barevná světýlka. Klávesy piana se ovládají lehkým stiskem buď chodidel, anebo ručičekObsahuje celkem 5 kláves a jejich stiskem se pustí buď pokaždé jiný tón piana, nebo zvuk zvířátka na obrázku, anebo pokaždé jiná, veselá melodie. Celou kategorii hudebních hraček najdete ZDE.

Oblíbené vkládačky

Není nad starou dobrou klasiku. Na trhu najdete spousty různých verzí vkládaček. My doporučujeme například kyblík od Playgro na vkládání tvarů, která zabaví dítě na dlouho a jen tak ho neomrzí. Lehce a hrou se při tom učí rozpoznávat tvary a vkládat je do správného otvoru. Rozvíjí se tak mysl a jemná motorika.

První mobilní telefon

Děti je vidí u rodičů a tak první dětský mobil udělá hodně radosti. Například Playgro má tento krásný dětský telefon se zvukovými a světelnými efekty. Lze přepnout mezi dvěma herními módy: opravdové zvuky telefonu anebo devět různých veselých melodií. Stiskem na tlačítka se spouští různý zvuk. Optimální tvar telefonu padne ideálně do dětské ručky. Koupíte ZDE

Zábavný bublifuk do vany

Děti dokáží ve vaně strávit klidně celou hodinu a roztomilý tučňák se zaručeně během koupání postará o zábavu. Zmáčknutím On/Off tlačítka se roztočí desetiramenný bublifuk a začne vyfoukávat bublinky z tučňákova zobáčku.

 

A hraček je samozřejmě mnohem více! Co se nejvíce osvědčilo vám?

Související články