11 tipů na aktivity s dětmi v klidu domova

Někdy není chuť nebo možnost jít ven. Přinášíme 11 aktivit, s kterými si doma užijete spoustu zábavy!

1) Stavění bunkru

Tohle děti milují! Ideální stavba bunkru je pod jídelním stolem, přes který jsou přehozené deky, záclony či povlečení. Přistavit a rozšířit bunkr můžete i o dětský stan či prolézací tunel. A večer si do bunkru můžete donést deky, polštářky, světýlka a oblíbenou knihu. TIP REDAKCE >> v bunkru bude skvěle vypadat i projekce hvězdiček díky projektoru od Playgro jen za 340 Kč ZDE

2) Taneční lekce

Na youtube najdete mnoho tanečních lekcí i pro ty nejmenší děti, rozhodn to vyzkoušejte a samozřejmě se nezapomeňte zapojit! TIP REDAKCE >> k tanci bude skvělým doplněk i podložka piano, po které můžete skákat a zároveň hrát. Jen za 450 Kč ZDE

3) Vlastní pohádka

Ideální pro rozvoj fantazie a slovní zásoby. Každý řekne jednu větu a nový příběh je na světě. Doporučujeme na začátku říci alespoň 5 slov, které v pohádce nesmí chybět. TIP REDAKCE >> pro nejmenší doporučujeme krásné dětské knihy již od 82 Kč ZDE

4) Pexeso anebo příběhy?

Pexeso poslouží nejen jako klasiké pexeso, ale i jako super hra pro skládání příběhů. Otočíte pexeso obrázky dolů a každý si vytáhne vždy tři obrázky z kterých musí poskládat nějaký krátký příběh. Třeba sluníčko, pejsek a kytička – copak to bude za příběh?

5) Obrysy těla

Stačí natáhnout balící papír na zem a nechat se obkreslit. A obrys můžete pěkně obléknout a vymalovat! O zábavu postaráno!

6) Hledání pokladu

Po bytě poschovávejte papírky s nápovědama kudy jít dál – do lednice, pod postel, do šuplíku, za televizi.. A nakonci najde třeba malého plyšáčka? Anebo můžete nakreslit pirátskou mapu a na konci bude čekat poklad třeba v krabici od bot.

7) Nové chutě

Dneska je den, kdy ochutnáte něco, co jste ještě nikdy nejedli anebo si mysleli, že vám to nechutná. Co to bude? Olivy, sushi, uzená ryba?

8) Filmový večer

Oblíbená činnost – připravte si deky, pití, popcorn, křupky a užívejte si filmový večer

9) Puzzle

Ano, puzzle dokáží zabavit a málokdo od nich chce odejít, dokud nejsou dokončené. Co takhle 500 kusové puzzle s oblíbeným motivem? TIP REDAKCE >> pro nejmenší doporučujeme dřevné puzzle, skládačky a vkládačky ZDE.

10) Deskovky!

Staré dobré člověče nezlob se a nebo dostihy znáte? Určitě jo. Dostihy a sázky jsou navíc i v dětské verzi, kde jsou zjednodušená pravidla. A pozvěte třeba i sousedy anebo kamarády ze školky/školy. TIP REDAKCE >> společenské hry pro děti již od 3 let najdete ZDE.

11) Hra na schovku

A pokud máte malý byt, můžete schovávat oblíbeného plyšáka. Napovídat můžete slovy „hoří“, „přihořívá“…

 

Související články