Jak může aportování ublížit chrupu vašeho pejska?

Může a dost! A co je nejčastější hračkou? Samozřejmě že velmi často tenisák!

Tenisový míček je potažen protiskluzovou vrstvou, která se chová jako abrazivní materiál. Pokud pes míček poslintá, nalepí se na něj nečistoty, písek, štěrk apod. To spolu s vlastní abrazivní vrstvou míčku způsobí, že se psům zuby velmi rychle obrušují a může dojít až k otevření dřeňové dutiny.

Jedním z pravidel je, že hračky a pomůcky pro psí sporty, do kterých pes kouše, by neměly být příliš tvrdé. Tvrdé dřevo, tvrdá guma, hračky s kovovými částmi psovi do tlamy nepatří. Pomůcka nebo hračka, do které pes kouše, by měla pružit, měli bychom být schopni do ní udělat prstem otisk, musí se mírně prohnout. Pokud tomu tak není, neměl by ji pes používat k přetahování a žvýkání.

Čím tedy tenisák nahradit?

Jednoznačnou odpovědí, i k informacím výše, kaučukové či jinak měkké hračky budou ideální! Vybírat můžete ve svých oblíbených obchodech pro zvířátka anebo můžete kouknout na LANCO PETS 100% přírodní kaučukové hračky pro psy.

WWW.EKOPES.CZ

Kaučukové hračky bezpečné nejen pro vašeho pejska, ale i pro planetu. Lanco jsou 100 % přírodní hračky pro vaše mazlíčky. Lanco hračky pro psy jsou vyrobeny ze 100 % přírodního kaučuku s láskou k řemeslu i přírodě a jsou navrženy tak, aby stimulovaly senzomotorický vývoj vašeho mazlíčka a zároveň ho bavily – různé textury, barvy a jemný pískavý zvuk. Kaučuk domácí mazlíčci milují pro jeho měkkost, pružnost a zároveň odolnost. Bez PVC, BPA, nitrosaminů a ftalátů.

• V nabídce Lanco hraček pro psy je několik řad a vybere si opravdu každý – štěňátka, menší a střední plemena i ti největší psi. V nabídce naleznete taktéž dentální hračky pro zdravý chrup a různé druhy míčů
• Hračky pro štěňata jsou malé hračky z měkké gumy pro snadný skus. Mají jasné barvy, inovativní textury a jemný pískavý zvuk stimulující všechny smysly štěňátka.
• Hračky pro malá a střední plemena jsou pro všechny pejsky a jejich páníčky, kteří mají rádi originální design hraček pro psy. Zářivé barvy, originální tvary a jemný pískavý zvuk pro spousty hodin bezpečné zábavy.
• Hračky pro velká plemena jsou rozměrově větší, odolné a flexibilní. Jsou určeny pro velká plemena, ale klidně i pro menší odvážné psy, kteří mají rádi výzvy.

Dentální hračky pro psy jsou speciálně navrženy pro zdravý chrup. Při žvýkání si pes o výstupky masíruje dásně a čistí zuby od zubního plaku. Na výběr je několik velikostí podle velikosti chrupu vašeho mazlíčka.

Míče a míčky jsou nestárnoucí klasika, která nemůže chybět v žádné výbavě pejska. Lanco míče a míčky nabízí spoustu hodin bezpečné zábavy, krásné barvy i příjemný pískací zvuk. V nabídce malé i velké míče.

 

 

 

 

 

Zdroj text

Související články