Jak na opalování s dětmi?

Slunce ve většině z nás vyvolává pocit tepla a dobré nálady. Je potřebné pro tvorbu vitaminu D a také kožního barviva “melaninu”, díky kterému má naše pokožka v létě opálený vzhled. Nezapomínejme ale také na škodlivé UV záření, před kterým musíme chránit především jemnou pokožku dětí. Ochranu tvoří kromě oblečení také kosmetické přípravky s ochranným faktorem, tzv. SPF, který zabrání proniknutí záření do pokožky.

Jak vybrat správný opalovací krém pro dítě?

Dětská pokožka je tenčí, a proto je daleko citlivější na UV záření, než ta dospělácká. Navíc se proti UV záření nedokáže proti UV dostatečně bránit. Neobsahuje totiž potřebné množství kožního barviva – melaninu, pro alespoň dočasnou ochranu. Musíme jí tedy pomoci. Ideálně aplikací vhodného opalovacího krému v dostatečném množství. A klidně i opakovaně.

Mnoho maminek si klade otázku, od kdy mazat miminko opalovacím krémem. Pokožka kojence je tenčí a propouští více slunečního záření a chemických látek z opalovacích krémů. Proto je pro naše nejmenší ideální ochranou stín. Stín snadno vytvoříte slunečníkem, stříškou nebo stanem v případě, že není zrovna k dispozici přirozený stín ze stromů nebo budov.

TIPY NA lehce skládací a přenosné POP UP STANY PRO DĚTI:

Neméně důležité je miminko i vhodně obléct do bavlněného oblečení. Nezapomeňte také na pokrývku hlavy a zátylku a samozřejmě na dostatečný pitný režim. Místa, které nejsou chráněna oblečením, je vhodné mazat opalovacím krémem pro miminka. Při výběru faktoru se řiďte pravidly, jako při fototypu I, tedy pravidly ochrany pro lidi s nejcitlivější pokožkou s minimálním množstvím kožního barviva.

Opalovací krém pro miminka

Opalovací krémy pro kojence a batolata obsahují minerální filtry, které se správně nazývají fyzikální. Látky, které tvoří UV ochranu a odrážejí UV paprsky fyzikálním mechanismem pocházejí z minerálů a jsou to na jemný prášek rozemletý oxid titaničitý a oxid zinečnatý. Zůstávají na povrchu pokožky a jsou šetrné nejen pro citlivou pokožku ale také pro životní prostředí.

Opalovací krém pro děti

Šetrné a hypoalergenní složení najdete i v dalších přípravcích pro děti. Oblíbený opalovací krém pro děti od 1 roku je Bioderma Photoderm KID mléko SPF 50+ s praktickým modrým zabarvením, které vám pomůže vidět, kam se krém ještě neaplikovat. Nemusíte se však obávat že dítě zůstane modré. Modrá barva po aplikaci rychle zmizí. V případě, že vaše děti nebaví natírání krémem, vyměňte ho za Bioderma Photoderm KID sprej SPF 50+.

Související články