Kam s dětmi? Duben je plný zážitků!

Vítáme jaro a teplejší dny krásnými výlety po celé ČR. Inspirujte se na výlet třeba u nás:

ZOOLOGICKÉ ZAHRADY

Vše kvete a i zvířátka začínají vycházet ven a nejsou po dlouhé zimě jen zalezlá. A proto je jaro ideálním časem na návštěvu jakékoli zoologické zahrady. Všechny mají co nabídnout a všude váš čekají kromě zvířátek i doplňkové aktivity a atrakce.

Zoo PrahaZoo OstravaZoo Brno,
Zoo PlzeňZoo Ústí nad Labem,
Zoo Vyškov

Velikonoce v hornickém domku (4. 4. 2022 – 17. 4. 2022)

Již tradičně ve velikonočním čase proběhne v Hornickém muzeu Příbram na Březových Horách akce s názvem Velikonoce v hornickém domku. Návštěvníci se tu mohou seznámit s podobou velikonočních svátků v hornické domácnosti na počátku 20. století: vůně pečiva, lidové popěvky, tradiční výzdoba i um tvůrců lidových řemesel. Zájemci si mohou vlastnoručně vyzkoušet pletení pomlázek, pečení jidášů, zdobení vajíček voskem nebo paličkování. 4. 4. 2022 – 17. 4. 2022 – více info ZDE

18. dubna je mezinárodní den památek a historických sídel

A tak určitě navštivte nějaký hrad, kde bývá v tento den snížené vstupné a taktéž tento den doprovázejí různé doplňkové aktivity/vystoupení. Namátkou doporučujeme tyto hrady:

HRAD BÍTOV

Jde o jeden z nejstarších hradů na českém území. A také je často označován jako jeden z nejromantičtějších hradů. Kromě hradu se vám bude líbit i zahrada či restaurace, kterou zde najdete. www.hrad-bitov.cz

HRAD KŘIVOKLÁT

Hrad Křivoklát je národní kulturní památkou. Během prohlídky hradu uvidíte nádhernou pozdněgotickou hradní kapli, královský a rytířský sál s expozicí gotického malířského a sochařského umění, fürstenberskou knihovnu s 50 tisíci svazky, bohaté fürstenberské muzeum a obrazárnu. Navštívíte také proslulá vězení a mučírny s mučícími nástroji, monumentální velkou věž s loveckými sbírkami nebo se projdete po hradbách. V budovách hejtmanství a purkrabství nebo ve věžičce Huderce se konají příležitostné výstavy.

Knížecí Velikonoce na Křivoklátě nabídnou návštěvníkům pestrý program! Jako tradičně si budete moci prohlédnout širokou nabídku zboží na velikonočním jarmarku, ochutnat mnoho dobrot a užít si celodenní program na I. nádvoří. O hudební a taneční prvek se postarají:  folklórní soubor Jiskra 58, lidová muzika Osmikráska s tanečníky FS Furiant a lidová muzika Rokytí. Děti zabaví loutkářský spolek Před branou, divadlo ŠDS Gladius či písničky Gábiny a Katky. Nebude chybět kejklíř Vojta Vrtek. Novinkou bude vystoupení Dámy v sedle, na které se můžete těšit každý den probíhající akce.

 

 

 

 

Související články