Kam s dětmi v Praze a blízkém okolí?

V našem seriálu „Cestujeme s dětmi – kam na výlety po ČR“, se tentokrát podíváme na hlavní město a jeho okolí. Někdy nejsou možnosti cestovat daleko a Praha toho má co nabídnout. Toto jsou naše tipy.

Krtkův svět

Krtkův svět se nachází v přírodní scenérii Horních Měcholup. Je členěn do několika částí, první z nich nyní otevírá své brány a je připravena vás uvést do světa pořádné dávky zábavy. Těšit se můžete na řadu přírodních prolézaček, nechybí skluzavky a houpačky a skákaní zajistí populární vzduchové polštáře a trampolíny. Lanové centrum ocení i rodiče a parné horké dny osvěží vodní hřiště a sprchy. Ideální pro rodinné oslavy jsou oddělená grilovací místa. (text zdroj a více info na www.krtkuvsvet.cz)

Rozhledna na Černém mostě a přírodní park Čihadla

Doubravka XIV. je rozhledna v lesoparku Čihadla na kopci Horka na Černém Mostě. I s korouhví je vysoká 23,5 metrů, po 98 schodech lze vyjít do výšky 20 m. Výstavba probíhala od června 2017 do června 2018. Rozhledna je otevřena kromě mimo sezónního období od listopadu do března celoročně, vstup je zdarma. V jeden moment může na vrcholu stanout až devět osob. Stala se součástí naučného vycházkového okruhu novým přírodním parkem Čihadla. (text zdroj)

Farma se zvířátky v Toulcově dole

Starobylý statek Toulcův dvůr se rozkládá na území pražské Hostivaře a je neobvyklý nejen díky farmě a přírodnímu areálu, ale také díky památkově chráněnému souboru budov, jejichž historie sahá až do středověku. Na farmě probíhá projekt Noemova archa na záchranu původních českých plemen hospodářských zvířat.  (zdroj text a více info na www.toulcuvdvur.cz)

Dětský ostrov na Smíchově

Jedná se o největší volně dostupné místo pro děti v Praze. Dětský ostrov na pražském Smíchově poskytuje hřiště, která jsou rozdělená dle věku – pro děti od dvou let a také pro děti starší – od patnácti let. Kromě klasických prolézaček zde najdete i fotbalové hřiště, hřiště na basket i prostor pro volejbal. Nejlépe se sem dostanete od tramvajové zastávky Arbesovo nám. Otevřeno je každý den do 22:00

Související články