Kam s dětmi v Praze? Prosinec 2022

Kam se vydat s dětmi v Praze v prosinci? Víme! Užijte si krásné vánoční období plné světýlek!

4.12. / 11:00 – 19:00
Adventní market – Vánoční korzo na Radlické
facebook událost

Korzo na Radlické je místem pro načerpání příjemné vánoční pohody, nabídne vám nákup vánočních dárků od šikovných českých tvůrců, spoustu svařeného vína s domácím sirupem, kávu z Kavárny co hledá jméno a nezapomenutelnou atmosféru s vůní Vánoc.

10.12. / 10:00 – 17:00
Advent v Národním zemědelském muzeu
více info o události

Letos nebude na Adventu chybět tradiční zdobení perníčků, výroba ozdobiček, svícínků nebo drobných vánočních dárků. V gastrostudiu budeme se Starou gardou Asociace kuchařů a cukrářů péct minivánočky. Připomeneme si vánoční zvyky jako lití olova nebo pouštění lodiček z ořechových skořápek. Na muzejním dvoře nebude chybět občerstvení, ale najdete tam především největší lákadlo adventní akce – betlém s živými zvířaty.

28.11. – 4.2.2023
Výstava betlémů v Muzeu Karlova Mostu

10.12. / 15:00
Totemo – Krajina kreativity
CAMP – Vyšehradská 51
facebook událost

Je to strom, dům, nebo pták? Je to snová krajina. Workshop se stavebnicí Totemo rozvíjí kreativní myšlení a podporuje představivost u dětí i dospělých. Přispívá k rozvoji jemné motoriky, pomáhá uvolnit napětí a vede ke zklidnění a soustředění. Samotná aktivita stavění podněcuje fantazii a cit pro prostorové vnímání. Workshop Krajina kreativity povzbuzuje proces získávání samostatnosti a zdravého sebevědomí. Rozvíjí a prohlubuje vlastní tvořivost účastníků. Propojuje nevědomé s vědomým a inspiruje účastníky k nalézání kreativního řešení jakéhokoliv problému. Program je určen pro děti ve věku 4 až 7 let v doprovodu rodičů. 1 vstupenka platí pro 1 dítě s doprovodem.

16.12. / 16:00
Divadlo Kampa: Malý Princ
více info o představení

Hudebně-divadelní představení podle knihy Antoina de Saint Exupéryho v podání Agáty a Martina Duškových. „Správně vidíme jen srdcem.“ Vhodné pro děti od 6 let.

22.12. / Národní divadlo: Nová scéna
Česká mše vánoční – dětská opera

 

Související články