Pohodové stanování s dětmi

Vyrazit pod stan můžete i s miminkem, ovšem odborníci doporučují stanování s dítětem spíše až od dvou nebo tří let, kdy si dítě kempování již užije plnými doušky. Stanování s miminkem byste určitě zvládli, ale největším problémem je zachování teploty u miminka. Každý, kdo kdy spal ve stanu, ví, že teplotní rozdíly ve stanu jsou během dne a noci velké a ne každé dítě je může dobře snášet.

Co s sebou sbalit?

Nafukovací postel a spacáček

Na kempování je třeba se důkladně připravit, abyste si dovolenou užili bez zbytečných komplikací.

Při balení proto myslete na všechny situace, které mohou nastat a také jaké může být počasí. Nezapomeňte přibalit fusak a teplou deku. Stan, karimatky a spacák asi připomínat nemusíme. Pokud dětem chcete dopřát, aby se cítili jako doma se svými oblíbenými hrdinami doporučujeme dětskou nafukovací postel a spací pytel s Tlapkovou patrolou.

Také myslete na to, že vám věci ve stanu mohou provlhnout, proto je mějte zabalené v igelitu. Do základní výbavy rozhodně nezapomeňte na lékárničku, repelent, baterku a samozřejmě vlhčené ubrousky. Pro menší děti můžete přibalit plážový stan, který je lehký, skladný a můžete ho postavit ve stínu, kde si děti v průběhu dne mohou odpočinout.

Určitě nezapomeňte na nějaké dobroty a pár oblíbených hraček pro děti, aby se mohly na chvilku zabavit.

Oblečení: holinky, pláštěnka, plavky, tepláky / mikiny / kraťasy / trička, teplé ponožky, pokrývka hlavy, vhodná obuv, plavky. Doplňky: lékárnička, baterka, polštářek, vlhčené ubrousky, papírové kapesníčky, opalovací krémy, nerezový hrneček

Související články