8 tipů na letní venkovní aktivity s dětmi!

Zažeňte nudu a užijte si společný čas! Máme pro vás 8 venkovních aktivit, které jste možná ještě nezkusili anebo jste na ně doposud neměli čas.

Zastavte se v hektických dnech a užijte si letní dny s dětmi naplno!

1) Křídy

Zábava našeho mládí a hodiny venku. Kupte křídy a nakreslete si venku skákacího panáku. Anebo bludiště. Kdo najde cestu ven jako první? A kdo nejrychleji proskáče panáka. A co takhle nejkreativnější styl skákání?

2) Opekání buřtů

Pokud nemáte vlastní zahradu, mrkněte ve vašem okolí (internet pomůže) kde jsou plochy s povolením otevřeného ohně a veřejná ohniště. V Praze je jich hned několik. Neošiďte děti o sbírání klacíků, samotné opékání, jezení rukama a pak nezapomeňte i na pečlivé uhašení ohně – oheň je před odchodem z místa třeba uhasit úplně – doporučujeme s sebou vzít lahev s vodou a kluci mohou také přiložit ruku k dílu… vy víte jak – jako správní táborníci! TIP REDAKCE > zkuste i opečené jablíčko či chleba!

3) Piknik!

Mňam!  Piknik na dece na vaší zahradě nebo v nejbližším parku či na travnaté ploše na vašem oblíbeném hřišti? Anebo jen na balkóně – polštářky, deky a je to! Jednoduché a přitom tak příjemné! Připravte jednoduché zobání všeho, co mají děti rády – oříšky, ovoce, sýry, drobné pečivo, oplatky. Nezapomeňte na pitný režim. TIP REDAKCE > Vyzkoušejte skvělé lahve od Munchkin – díky vestavěnému odšťavňovači vylepšíte čistou vodu chutí čerstvého ovoce. Jen za 340 Kč ZDE

4) Postavte si stan…

A co v něm i přespat? Na zahradě, balkoně nebo v lese? Určitě to bude zážitek, na který nezapomenete. A pokud jste méně odvážní, zkuste domácí stanování. TIP REDAKCE >> dětské stany lehce složíte a rozložíte a děti milují svůj prostor a „domeček“. Dětské stany již od 419 Kč ZDE

5) Letní kino

Určitě někde poblíž vašeho domova nějaké bude. Zažijte nezapomenutelnou atmosféru oblíbeného filmu na velkém plátně na čertsvém vzduchu.

6) Sbírání rostlin

Staré dobré herbáře – pamatujete na vaše povinné sbírání kytiček do herbáře jako úkol do školy? Teď to bude daleko větší zábava – schválně kolik druhů najdete za jeden den!

7) Zoologické zahrady

Tohle je klasika, kterou určitě nevynechejte. A navštívit můžete nejen nejbližší ZOO, zkuste prozkoumat i ty mimo vaše město či okres! TIP REDAKCE > Mrkněte na seznam Zoologických zahrad v ČR ZDE

8) Věž z kamínků!

Kdo postaví nejvyšší?

 

Související články