Nejlepší hrací deky, podložky a hrazdičky

Hrací deky, podložky a hrazdičky by neměly chybět v žádné výbavě miminka. Není to jen trend, ale něco co správně stimuluje a aktivuje schopnosti vašeho miminka. Důležité je, aby mělo dítě dostatek podnětů.

Pro úplně nejmenší děti jsou skvělé hrací deky s hrazdičkou, kde dítě leží na pevné stabilní podložce na zemi a může pozorovat závěsné hračky které ho povzbuzují k pohybu. Procvičuje si úchop a koordinaci očí-rukou-úst.

Správným umístěním hračky také podporujte aktivní otáčení hlavičky právě tím směrem kam je potřeba. Jakmile se začne dítě obracet ze zad na bříško hrazdičku jednoduše odmontujete. Součástí hracích dek bývá i polštářek, který je oporou děťátku při hraní si v leže na bříšku. Přesto že tato poloha není u dětí příliš oblíbená je velmi důležitá. Miminka si posilují a zpevňují zádové a šíjové svaly a trénují oporu o horní končetiny. Je dobré s ní začít již v prvních týdnech po narození. Tuto polohu můžeme dětem zpříjemňovat třeba tím, že použijeme chrastítka nebo jiné zajímavé hračky které může pozorovat.

A jak si v nepřeberné nabídce vybrat? Doporučujeme volit vždy značkové deky a hrazdičky, které jsou nezávadné. Takových mají dostatek značky PLAYGRO a LAMAZE a navíc jsou i za dostupné ceny na eshopu LEARNINGTOYS.

LAMAZE – HRACÍ PODLOŽKA S POLŠTÁŘKEM. (955,-) Součástí balení jsou závěsné hračky: Světluška Freddie, zrcátko, kousátka i polštářek
PLAYGRO – HRACÍ DEKA S TUNELEM (768,-). Díky unikátnímu, odnímatelnému tunelu, je vytvořena pro dítě skrýš, ve které se cítí bezpečně. Na vrchní části tunelu je okénko ze síťoviny, takže dítě vidí ven. Tunel slouží i jako prolézačka. Hrací deka s tunelem obsahuje i visací hračky, které lze sundat a hrát si s nimi samostatně.
PLAYGRO – HRAZDIČKA SE ZÁVĚSNÝMI HRAČKAMI (683,-). Hrazdička je skvělá vývojová hračka pro nejmenší. Barevné závěsné hračky rozvíjejí dětský zrak a hmat a navíc při pohybu vydávají různé zvuky. Tvar hrazdičky zaručuje stabilitu a pevnost při hraní. Dá se lehce složit a vzít tak s sebou.

 

PLAYGRO – opravdu velká hrací deka se zvířátky a spoustou aktivit. Hrací podložka Zvířátka v džungli je vyrobena z různě barevných materiálů, které stimulují zrak, hmat a rozvíjí motoriku. Součástí balení jsou závěsné hračky a závěsné zrcátko. Plyšový hrošík hraje líbivé melodie a svítí.

OPRAVDU VELKÁ HRACÍ DEKA OD PLAYGRO. Nabízí soustu aktivit, hraček a rozměry 101 x 102 cm! Plyšový hrošík hraje líbivé melodie a svítí. Pohodlný polštářek ve staru sloníka je oporou děťátku při hraní si na bříšku

 

Související články