Kreativní den s dětmi doma – hry, tvoření z papíru, modelína a další tipy

Počasí, omezení…. To vše nás nutí zůstat doma. Ale ani to to nemusí být špatné. Procházky na čerstvém vzduchu určitě nevynechávejte a doma pak připravte zábavu, která bude bavit vás i děti.  Společenské hry, tvoření z papíru i jiných věcí a mnoho dalších aktivit. Tady jsou naše tipy a časem toho přineseme mnohem více! A níže pod tipy na jednotlivé aktivity, najdete i tipy na hry dle věku dítěte od narození do 2 let.

1. Tvoření z papíru

Klasika co asi už znáte, je tvoření z ruliček toaletního papíru. Je to skvělé využití něčeho, co byste jinak vyhodili a nabízí opravdu mnoho možností. Navíc se vzniklými výtvory pak můžete další polovinu dne hrát různé příběhy a divadlo. Udělejte si celou rodinku a rozvíjejte jejich osudy a přidejte jim náladu i náturu! Děti také rády předvádí co maminka a tatínek dělají a někdy je opravdu velká zábava. Inspirace a foto od napadyproanicku.cz a na youtube najdete mnoho návodů a tipů, že budete mít vystaráno na rok dopředu ♥

2. Modelína niky neomrzí!

Z plastelíny nemusíte dělat jen panáčky nebo jídlo – ikdyž to je taky super a více k tomu níže, ale můžete s ní tvořit i obrázky! Co třeba akvárko s různobarevnými rybičkami? Anebo legendární packman a obrázkem tak udělat radost i tátovi či někomu,kdo si rád na tuto hru zavzpomíná… Zapojit můžete i rýži, čočku, těstoviny a další, děti to milují! A jak jsme již zmiňovali – „vaření“ s modelínou lze i skvěle vařit či si hrát potom na obchod.

Kreativní sety, výhodné sety i akční ceny na modelínu PLAY-DOH najdete na eshopu learningtoys.cz

3. Domácí diskotéka

Tancujte! A pouštějte si hudbu a skákejte a zpívejte! Jsou to jedny z nejkrásnějších chvil, tak si je užívejte! Co k tomu více napsat? Doporučujeme pustit si dětské písničky například od Čiperků, Míši Růžičkové či FÍHA TRALALA, která je u nás moc oblíbená. A z hlavy ji jen tak nedostanete 🙂

4. Společenské hry

Na trhu najdete mnoho společenských her – stačí zajít do hračkářství či jiného velkého obchodu. My jsme si oblíbili hry, které jsou i pro nejmenší, protože nějaké deskové hry jsou až pro starší děti. Například od Ovečky Shaun the Sheep jsme objevili skvělý set her pro děti již od 3 let- nyní sleva 30% a je za 219 Kč ZDE. Skvělá je také Zbrusu nová, akční a vysoce kvalitní akční hra s Olafem z Disney příběhu Frozen. Určitě se mohou zapojit všichni rodinní příslušníci. Aby byla hra při rozbalení kompletní, opatrně přilepte přiložené nálepky na určená místa. Olafa umístěte na sud a přitiskněte dolů do sudu. Pokaždé bude vykukovat jinak. V této hře se tyčky se sněhuláky zabodávají do sudu. Každý hráč si zvolí svou oblíbenou barvu zastrkovací tyčky se sněhulákem a bude doufat, že právě jemu Olaf nevyskočí. Musíte být ale opatrní, stačí jeden chybný krok a Olaf vyletí ven ze sudu!

Více společenských her i pro nejmenší najdete ZDE

 

A další naše tipy na zábavu dle věku dítěte:

Jak zabavit miminko do 6 měsíců?

Miminko do 6 měsíců často ještě spinká, což nám nahrává k času na domácí práce či cokoli jiného. Když je vzhůru, užívejte si společné chvilky, malé bude jen jednou. Děťátko můžete zabavit i hračkami, které budou rozvíjet jeho smysly. Ideální jsou na to hračky od značky LAMAZE. Hračky Lamaze děti baví i rozvíjí.Hračky Lamaze jsou vysoce kvalitní, na jejich designu spolupracuje řada odborníků z oblasti pediatrie a dětské psychologie. Americké hračky této značky děti nejen baví, ale také stimulují, rozvíjejí a učí poznávat svět. Lamaze dbá na kvalitní a bezpečné provedení, pečlivé zpracování, pyšní se řadou certifikátů a díky tomu jsou vhodné i pro děti od narození.

Lamaze chrastící ponožky

Chrastící ponožky a náramky jsou vyrobeny z různě strukturovaných a barevných materiálů, které stimulují zrak, hmat a rozvíjí motoriku. Křídla motýlka při doteku šustí. Koupíte ZDE

Jak zabavit roční dítě?

Děti milují třídění a hraní si s dospěláckými věcmi. Dejte dítku mísu a naházejte do ní hračky či dospělácké věci – samozřejmě takové, které nejsou nijak nebezpečné a poskytněte dítku i vařečku. To bude zábavy a vy se nechte překvapit, co vám uvaří. Výhled z okna také není k zahození – kolik najde ptáčků a autíček?

A pak tu máme různé hračky, které dítě zabaví i vzdělávají. Například zábavná pískací vajíčka od TOOMIES. Velmi zábavná dětská hračka pro nejmenší. Každé kuřátko má své místečko v krabici, do kterého přesně zapadne a při odebrání skořápky a zmáčknutí hlavičky pípá jako živé.

Jak zabavit dvouleté dítě?

Zapojte své dítko do domácích prací. Nechte jej narovnat utěrky či poskládat hrnce. Věšení prádla je také skvělá zábava. Pro dvouleté děti poslouží také skvěle kreativní sady pro domácí tvoření a také klasické pastelky a papíry.

 

Související články