Jak zavádět a jaké porce najdete přehledně v našem článku JAK NA PRVNÍ PŘÍKRMY: ZDE
A zde již inspirace co tedy uvařit našim nejmilejším:
Květákové pyré s cuketou a s vaječným žloutkem
Suroviny: 1–2 růžičky květáku, půlka cukety, petrželka, mletý kmín, pár kapek olivového oleje, žloutek
Postup: Květák spolu s cuketou uvařte do měkka. Poté rozmíchejte na kaši s vodou, ve které jste zeleninu uvařili. Přidejte pár kapek oleje a přimíchejte rozdrobený žloutek. Dochutit můžete petrželkou a kmínem.
Brokolicová polévka s kuřecím masem
Suroviny: 4 růžičky brokolice, 5 dkg kuřecího masa (bez kůže), jedna mrkvička, olej, žloutek
Postup: Maso uvařte do měkka ve vodě, přidejte nastrouhanou mrkvičku a brokolici. Vařte cca 8 minut. Poté vše rozmačkejte či lehce rozmixujte a přidejte rozdrobený žloutek a olej.
Dýňové pyré
Recept na větší množství, které můžete zamrazit i na později anebo dochutit a máte dýňovou polévku pro dospěláky.
Suroviny: Dýně hokkaido, voda, olej
Postup: Dýni oškrábejte, rozpulte a vydlabejte lžičkou měkký střed s jádry. Poté dýni nakrájejte na kostky a dejte do vyššího hrnce a zalijte vodou. Nechte dusit cca 15 minut – sledujte množství vody a případně dolijte.
Toto pyré lze doplňovat například vařeným bramborem, mrkví, či masem.
DĚTI CHUŤ DÝNĚ MILUJÍ – není třeba dochucovat – je sladká!
RECEPTY NA DOBROTY OD BLOGGERKY JINDŘIŠKY NAJDETE ZDE
Pro první příkrmy volte měkké lžičky, které nepoškodí dítěti první zoubky a nějak mu neublíží. Nezapomínejte, že 6. měsíční dítě má opravdu malou pusinku, nelekejte se malých silikonových lžiček, jsou skutečně ideální.