Recept na nejlepší Velikonoční perníčky

Měkké, lahodné a voňavé, takové jsou perníčky dle tohoto receptu! Přesný postup a vážení surovin vám zajistí opravdu lahodný výsledek.

Na perníčky budete potřebovat:

500 g hladké mouky, 160 g cukru moučka, 120 g medu, 60 g másla, 2 vejce, 1 lžička sody, 2lžičky perníkového koření

Postup:

Smíchejte vše výše do těsta a nechte ájej do druhého dne v chladničce odpočinout. Formičkami z rozváleného těsta krájejte tvary dle libosti, které dávejte na plech vyložený pečicím papírem a Pečte na 180 °C na cca 8 minut, ale pozor, pozorujte a dbejte na zkušenost se svou troubou, perníčky jsou hotové když se nafouknou a zezlátnou.

Po vytažení z trouby potřete rozšlehaným vajíčkem, aby se pěkně leskly – ale nemusíte. Pak můžete perníčky zdobit dle libosti a chutnají hned, ale i za měsíc po odležení!

Související články