Nabušená podzimní polévka z dýně a čočky

Tato polévka může díky vyváženému obsahu bílkovin (červená čočka), tuků (kokosové mléko) a obilovin (pečený chleba) lehce nahradit hlavní chod.

Vodu přidávejte podle toho, jak hustou polévku máte rádi. Recepty na chutné a jednoduché dobroty pro děti pro vás na náš blog píše maminka Jindřiška

Suroviny: ½ dýně hokaido, ½ cibule, ¼ hrnku červené čočky, 200 ml kokosového mléka (malá plechovka), Voda, Kurkuma, Drcený kmín, Olej

Postup: Osmahneme cibulku a přidáme propláchnutou čočku, nakrájenou dýni a kmín. Pokud máte kokosový olej použijte ten, ale to není nutné. Zalijeme vodou tak, aby byla dýně celá ponořená. Dáme pokličku a vaříme cca 20 minut. Jakmile je čočka měkká, přilijeme kokosové mléko, kurkumu a odstavíme z plotny. K polévce podáváme pečený chleba: Nakrájíme chleba na kostičky a dáme do trouby na 200 °C na cca 5 minut (podle trouby, raději poprvé hlídejte čas, je to rychlovka). Pečeme do křupava.

Rodiče si do polévky přidají sůl a kari koření – MŇAM

Na fotce: zakápnuto lněným olejem, který je skvělým zdrojem Omega 3 a posypáno konopným semínkem a servírováno v BOON misce s přísavkou, díky které miska drží kde má!

INSPIROVAT SE DALŠÍMI DĚTSKÝMI POMŮCKAMI PRO STOLOVÁNÍ >> 

Související články