Kdy začít s pečením vánočního cukroví? Víme!

Pečení je dobré si rozvrhnout. Některé druhy vyžadují nějaké odležení, jiné je lepší udělat při vánočních svátcích. Abyste vše stihli a nestresovali se a pečení cukroví si naplno užili, máme zde přehledné info, kdy začít co péct.

Kolem 25. listopadu je čas na PERNÍČKY!

Perníčky po upečení potřebují odležet a to na chladném a vlhkém místě. Doporučuje se do krabice k vyskládaným perníčkům přidat překrojená jablka. Během pár dní (cca 3 – 5) se perníčky krásně rozleží a změknou. Ale tím práce nekončí, na řadu přichází zdobení, které vám zabere také klidně půl dne! Zdobení musíte nechat zaschnout a klidně už můžete pár kousků nabídnout na malý talířek či mít jako ozdobu kuchyně a vítání Vánoc.

5.12. je čas na zadělání těst!

Záleží samozřejmě na tom, kolik druhů a z jakých těst děláte. Těsta je dobré ale nechat odležet v lednici alespoň den – platí i pro perníčky – přijde vám to zbytečné a neděláte to? Věřte nám, zkuste to, má to svůj důvod a cukroví je potom opravdu chutnější! No a po odležení můžete začít s pečením. Ideální je začít péct cukroví, na které nebudete dávat žádný krém či džem, kvůli trvanlivosti.

12.12. Správný čas na linecké!

Když začnete nyní, neohrozíte trvanlivost a zároveň se cukroví hezky rozleží a všechny chutě a vůně se propojí. Nyní je také čas na plněné ořechy.

19.12. Čas na nepečené cukroví

Už je to za dveřmi, už se to blíží a proto je čas na nepečené cukroví a oblíbená vosí hnízda! 

Doufáme, že vám článek pomohl s uspořádáním si harmonogramu a pečení cukroví proběhne bez stresu.

photo: unsplash.com

 

Související články