Jak zabavit nemocné dítě? 5 tipů na domácí aktivity.

Všude to líta! Mnoho děti ve školce, a nejen tam, přenáší rýmičku a kašlíček… A nakonec i vaše dítě zůstává s teplotou doma. V ty první dny je třeba ležet a mhouří se oko nad celodenním sledováním pohádek. Nutné je ale zajistit dostatečný pitný režim a také často a rychle větrat. O vitamínech asi netřeba mluvit. Dítko se ale z běžné nemoci či nachlazení dostává 7 až 10 dní, co dělat po prvních pár dnech, když už dítě nemá teplotu a už by si chtělo hrát? Máme pro vás pár tipů.

Modelína na scénu!

Modelína baví všechny děti a mnohdy i dospělé. Než si jen tak něco „plácat“, řekněte si, co budete tvořit, co třeba miniaturní zoologickou zahradu? Anebo postavičky z vašich oblíbených pohádek a seriálů? Anebo s modelínou vytvoříte celou škálu miniaturních potravin, dítě si bude cvičit tvary i barvy a bude zábava pozorovat, jak umí vytvořit rajčátko, okurku nebo hruštičku. Anebo donutt či hambutger! Pohoštění pak můžete podávat figurkám a dalším hračkám, které budou hladové.

TIP: Play-Doh zábavné a cenově dostupné sety najdete ZDE

Objevování hraček

Ruku na srdce, asi těch hraček má každé dítě více, než je třeba. Co takhle si sednout ke krabicím a boxům a roztřídit hračky na figurky, doplňky, míčky, autíčka a cokoli dalšího. Anebo třeba i nějaké vytřídit pro jiné děti?

Fotky

Prohlédněte si fotky, kde je vaše dítě ještě miminko, povídejte si, ukazujte si a vzpomínejte. Případně si vyberte fotky, které si necháte vytisknout, není nad koláže z vytištěných fotografií anebo klasická rodinná alba!

Ošetřování plyšáků a hraček

Nezapomeňte se věnovat všech vašim autíčkům, plyšákům, panenkám a figurkám. Jsou všechny zdravé? Pozvěte k sobě do „ordinace“ všechny hračky na kontrolu. Tyčinkou do uší je očistíte, pokud máte dětský stetoskop, poslechněte srdíčko, malé rány můžete zalepit náplastí, pak změřit teplotu a nezapomeňte předepsat léky a nařídit klid na lůžku. Tahle hra vám vydrží na hodně dlouho!

Vaření a pečení

Děti milují pomáhání v kuchyni a míchání a přesypávání a přelévání, zapojte je a uvařte či upečte si něco dobrého!

Hra na princezny

Každá holčička miluje hraní si na princezny. Převlékněte se do šatů co doma máte anebo rovnou do princeznovských, jaké nabízí třeba ADORBS (jsou za nyní za 149 Kč kus) A ke hře si nezapomeňte udělat i pořádné království – ANEBO PRO KLUKY POŘÁDNÝ BUNKR. Na mnoho eshopech jsou v nabídce také takzvané pop-up stany, které nejsou drahé, mají krásné designy a snadno je složíte i rozložíte. Nabídku najdete ZDE.

 

 

 

Související články