Perníčky: recept na perníkové těsto, které nikdy nezklame!

Měkké, lahodné a voňavé, takové jsou perníčky dle tohoto receptu. Dodržte veškeré množství a uvidíte, že i pro vás se tento recept stane nejoblíbenějším a stálým.

Suroviny:

  • 500 g hladké mouky
  • 120 g medu
  • 160 g cukru moučka
  • 60 g másla
  • 2 vejce
  • 1 kávová lžička sody
  • 2 kávové lžičky perníkového koření

Postup:

Ze všech surovin vypracujte těsto, které nechte do druhého dne v chladničce odpočinout. Formičkami z rozváleného těsta vykrájejte různé tvary, které dejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte na 180 °C na střední příčce trouby cca 8 minut, ale pozor, pozorujte a dbejte na zkušenost se svou troubou – poznáte to podle oka a vůně – perníčky se nafouknou a zezlátnou. Po vytažení z trouby potřete rozšlehaným vajíčkem, aby se pěkně leskly – ale nemusíte. Pak můžete perníčky zdobit dle libosti a chutnají hned, ale i za měsíc po odležení. DOBROU CHUŤ A HEZKÉ VÁNOČNÍ SVÁTKY PŘEJEME.

Související články