Měkké, lahodné a voňavé, takové jsou perníčky dle tohoto receptu. Dodržte veškeré množství a uvidíte, že i pro vás se tento recept stane nejoblíbenějším a stálým.
Suroviny:
- 500 g hladké mouky
- 120 g medu
- 160 g cukru moučka
- 60 g másla
- 2 vejce
- 1 kávová lžička sody
- 2 kávové lžičky perníkového koření
Postup:
Ze všech surovin vypracujte těsto, které nechte do druhého dne v chladničce odpočinout. Formičkami z rozváleného těsta vykrájejte různé tvary, které dejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte na 180 °C na střední příčce trouby cca 8 minut, ale pozor, pozorujte a dbejte na zkušenost se svou troubou – poznáte to podle oka a vůně – perníčky se nafouknou a zezlátnou. Po vytažení z trouby potřete rozšlehaným vajíčkem, aby se pěkně leskly – ale nemusíte. Pak můžete perníčky zdobit dle libosti a chutnají hned, ale i za měsíc po odležení. DOBROU CHUŤ A HEZKÉ VÁNOČNÍ SVÁTKY PŘEJEME.