Recept na skvělou omáčku pro děti od 8 měsíců od bloggerky Jindřišky
Rajčata jsou mimo ostatních vitamínů a minerálů bohaté i na lykopen, který je jinak v potravinách poměrně vzácný. Tepelná úprava ho nijak nepoškozuje – naopak – takže ho svým dětem můžeme dopřávat i prostřednictvím této skvělé rajčatové omáčky.
Suroviny:
- ½ papriky
- 3 velká rajčata
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- Bazalka a oregano podle chuti
Postup: Spaříme a oloupeme rajčata, nakrájíme si papriku a dáme vařit do malého rendlíčku. Po cca 10 minutách přidáme rajčata a ještě chvíli povaříme. Do omáčky můžete přidat i trochu cukety a mrkve, chuť bude stále skvělá. Jakmile jsou rajčata uvařená (cca další 3 minuty) tak slijeme většinu vody a necháme jen tolik, abychom mohli omáčku dobře rozmixovat. Přidáme bazalku, oregano, lahůdkové droždí a můžeme mixovat. Před podáváním zakápneme trochou olivového oleje. Hotovou omáčku můžeme podávat např. s těstovinami.
POZNÁMKA JINDŘIŠKY: „Lahůdkové droždí je ke koupi v každé zdravé výživě a čím dál častěji ho najdete i v regálech supermarketů. Omáčku „zkrémovatí“ a vedle výborné chuti se pyšní i skvělým složením. Obsahuje spoustu bílkovin, vitamíny skupiny B, minerální a stopové prvky. Do zbytku omáčky můžete přidat sůl a z dětského jídla je jídlo pro dospělé“
Na fotce – servírováno s hrachovými a pohankovými těstovinami, čerstvou petrželkou, vařenou kedlubnou a mrkví. Servírováno na děleném talířku od Munchkin