Zahradní párty nejen s dětmi plus recepty

Zahradní párty, grilovačka v kruhu rodinném nebo dětské oslavy jsou jedinečné a neodmyslitelně patří k prázdninám. Kromě báječného a chutného jídla a pití si užijete i čerstvý vzduch, vůni a barvy květů, sluneční paprsky a posezení s přáteli nebo rodinou – prostě uvolněná atmosféra, pohoda a relaxace. Je to skvělý zážitek jak pro dospělé tak i pro děti.

Pohoda na zahradě

Asi jako první je dobré zvážit kolik čekáme hostů a podle toho připravit posezení, aby si každý měl kde sednout. Vhodnou alternativou místo zahradního nábytku je určitě i pikniková deka a pro děti například dětský stan, kde mohou trávit svůj čas s kamarády a čekat než se připraví něco dobrého k jídlu. Také bychom neměli zapomínat v případě slunečného počasí i na slunečník, pergolu, altán, prostě místo kde by mohl být stín.

Co připravit za pohoštění

K dobrému štavnatému, perfektně propečenému masu a grilovaného zelenině je dobré připravit i švédský stůl, ze kterého hosté mohou uzobávat než se maso připraví. Švédský stůl si můžeme připravit ze sýrových mís, zeleninových a ovocných talířů, křupavých tyčinek, sušenek, brambůrků nebo i něčeho sladkého jako dezert. V neposlední řadě bychom neměli zapomenout na pití a to jak pro dospělé tak i pro děti.

Na stůl si připravíme dezertní talířky, příbory, ubrousky, pečivo nebo můžeme přidat i různé pomazánky nebo domácí dipy.

Jako hlavní jídlo můžeme zvolit například burgery na grilu, špízy, dozlatova ugrilovaného kuřátku, hovězí steaky, grilovaná žebírka, losos, tuňák či grilovanou zeleninu. Výborné jsou také různé sýry, které můžete zabalit do alobalu a provonět kořením dle svého výběru.

Náš tip I. – grilovaný špíz z vepřové krkovice se zeleninou

Vybranou zeleninu například cuketu, lilek a papriky důkladně omyjeme a nakrájíme na větší kousky, zakápneme olejem a můžeme jemně okořenit dle chuti poté umístíme na alobal a dáme na gril. Opékáme ze všech stran a poté přendáme do misky, kde můžeme ještě rozmáčknout stroužek česneku a zamícháme.

Na špízy si připravíme krkovičku, klobásku, slaninu a očištěnou cibuli, kterou nakrájíme na stejně velké kousky. Vepřovou krkovici ochutíme grilovacím kořením a pokapeme olivovým olejem. Připravené suroviny postupně napichujeme na grilovací jehly. Špízy pokládáme nejprve na horkou část grilu, ale dopékáme na chladnější, aby maso zůstalo šťavnaté.

Náš tip II. – grilovaná kukuřice

Klasy kukuřice oloupeme. Klas potřeme ze všech stran bylinkovým olejem připraveným z oleje, petržele, česneku, soli a pepře. Rozpálíme gril a na střední teplotu klasy grilujeme po dobu 12-15 minut. Průběžně otáčíme a kontrolujeme, aby se nám na klasech vytvořily pěkné zlatohnědé mřížky od grilovacího roštu.

Zábava pro děti

Pro zábavu na zahradě postačí například bublifuky se kterými je velká zábava, nafukovací balonky, kuželky, skákat panáka nebo pro ty z vás, kteří jste akčnější, tak můžete připravit bojovkou formou plnění úkolů a závěrem hledání pokladu na zahradě.

Tipy na doplňky na vaši ZAHRADNÍ PÁRTY

MUNCHKIN NÁDOBÍ: Misky, dělené talíře, hrnečky. Ideální pro nejmenší a nehrozí rozbití!
MUNCHKIN LÁHVE S ODŠŤAVŇOVAČEM (nyní jen 399 Kč): Pro ochucení vody těm, kteří obyčejnou vodu jen tak nevypijí – pitný režim je totiž důležitý!
MOOSE NAFUKOVACÍ POSTEL A SPACÁK (1299 Kč): Pro přespávání u kamarádů nebo pro malé návštěvy. Snadno ji nafouknete i vyfouknete a uklidíte! A s oblíbeným motivem PSÍ PATROLY!
STANY NA ZAHRADU I NA DOMA: Jednoduše je složíte a rozložíte. Doma poskytnou správné soukromí a venku poslouží jako domeček či prostor pro stín. V nabídce mnoho variant!

Související články