Čekáme miminko – co pořídit a co je zbytečnost?

Známe to. Čekáme malé miminko a ještě neuplynul ani 6 měsíc těhotenství a doma už je plná skříň roztomilých oblečků, hraček a dalších věciček. Je to radost, děláme to všichni, jsou ale věci, které jsou důležité více a některé méně. Nejdůležitější je maminka. A dál? Toto se osvědčilo nám:

Oblečení

Nenakupujte příliš mnoho malého oblečení. Nedoporučujeme nakupovat menší velikost než je 56, pokud nečekáte dvojčata či nebudete předčasně rodit. Větší oblečení se vždy více využije než prťavé. Nebojte se nakupovat po maminkách – ušetří vám to peníze a nezapomeňte, že ze všeho velmi rychle vyroste.

Hygiena

Playgro – Dětská manikúra

Malé miminko se nedoporučuje koupat každý den a ani používat mýdlo. Ve dnech, když koupete, používejte vhodné mýdlo pro miminka. V ostatní dny postačí vlhká žíňka na otření záhybů dítěte (zejména v létě je třeba záhyby hlídat:) Také dětské nehtíky velmi rychle rostou, stříhejte je ale opravdu až budou delší, o opatrnosti asi nemusíme mluvit. Na trhu je široká nabídka dětských manikúr, stačí si jen vybrat dle oblíbené barvy.

Přebalování

Nyní už asi víte, jestli budete používat klasické či jednorázové plenky. Pokud jednorázové, opět jako u oblečení platí, nenakupujte toho mnoho, je možné, že velikost nebude sedět a doporučujeme začít na čísle 1. Koukejte na to, jestli nejsou plenky parfemované, aby příliš nedráždily jemnou dětskou pokožku. Nebojte se nechávat dítě „na volno“ a dávejte pod něj například ručníky či přebalovací dečky. Poslouží také chrániče matrace v případě bezplenkové metody a zabrání i protečením plenek, které není u miminek neobvyklé – budete se divit, jaký bude chránič matrace pomocník.

Munchkin Latch – Kojenecká lahev 240ml

Láhve

Kdo ví, že nebude nebo nechce kojit anebo si není jistý, není na škodu mít doma připravenou láhev. I třeba pro váš klid, pokud kojit chcete, ale bojíte se, že by to nešlo. Dítě si zvykne na jakýkoli tvar i savičku, nemusíte se bát, že sáhnete vedle. Když je hlad je hlad. Dbejte jen na rychlost průtoku mléka – tedy počet dírek v savičce – prostě aby to teklo tak akorát – pro novorozence jedna dírka a poté můžete přidávat savičky s více dírkami. My máme ozkoušené, a proto to jsou jediné láhve, které u nás najdete, Munchkin Latch. Nejsou známé a nejsou ani drahé, ale jsou prostě skvělé. Nejlépe bude, když je vyzkoušíte sami, ale můžeme zaručit, že nebudete litovat a navíc je máme nyní v akci ZDE

Dudlíky

Dudlíky – to je samostatná kapitola. Dudlík do porodnice raději zabalte, dítě má potřebu sát, a pokud to z jakéhokoli důvodu nepůjde z prsa, pravděpodobně si bude chtít novorozenec dudlat. Mějte miminko co nejvíce u sebe a zkuste nabízet prso, v případě, že kojíte, anebo nabídněte dudlík či prst. Dudlíky vybírejte anatomické pro předejití deformace patra. Doporučujeme také ty kaučukové.

My First Nici
My First Nici – mazlící dečky

Mazlící dečky

Velmi populární a s dlouholetou tradicí jsou mazlící dečky. To je i univerzální a skvělý dárek pro každou maminku a miminko. Miminka je milují, protože jsou hebké a stávají se nepostradatelným kamarádem všude – v postýlce, na gauči, v autě. A například právě My First Nici je značka, která vyrábí ty nejjemnější mazlící dečky v krásných něžných barvách a mazlit se s nimi mají chuť i dospělí.

Hračky pro novorozence

Pravdou je, že v prvních třech měsících, je nejlepší hračkou pro dítě máma. A pořádně nablízku. Novorozenec ještě dobře nevidí a potřebuje hlavně cítit svou mámu a pocit bezpečí. Na tom totiž záleží nejvíce.

Stačí mu také pozorovat okolní svět, a i když to ještě nevidí ostře, zaujme ho to, protože byl 9 měsíců v děloze ve tmě.

Playgro TEEPEE
Playgro TEEPEE

Když už budete chtít kupovat nějakou hračku, zaměřte se na hračky, které jsou nezávadné pro nejmenší, nemají ostré hrany a jde například o vývojové hračky a také kontrastní barvy skvěle poutají pozornost a učí dítě zaostřovat a soustředit se. Takové například vyrábí značka Lamaze nebo Playgro. Od čtvrtého měsíce to ale začne být pořádná zábava a hrací deky a jiné hračky už poslouží skvěle.

Jak vidí novorozenec a kdy rozeznává barvy a kdy vidí ostře?
Najdete v našem článku ZDE

Související články