Jak na domácí zmrzlinu? S námi snadno a rychle!

Kdo by nemiloval zmrzlinu. Máme pro vás klasické recepty na zmrzliny, které budou chutnat dětem i rodičům. Pro zdravější verze vynechejte cukr, či dejte menší množství. I když cukr nevynecháte, domácí zmrzlina bude stále a vždy lepší variantou než ta kupovaná

Malinová zmrzlina

Ingredience: 1 smetanový jogurt, 1 zakysaná smetana, 1 l čerstvých malin, 2 nízkotučné tvarohy, 2 lžíce krupicového cukru

Postup: Maliny rozmixujte se smetanovým jogurtem a přidejte cukr (cukr zde můžete úplně vynechat). Poté smíchejte tvaroh se zakysanou smetanou a rozmíchejte na hladký krém. Vyšlehaný smetanový základ spojte s malinami a dejte zamrazit.

Smetanová zmrzlina

Ingredience: 250 ml smetany ke šlehání, 50 ml mléka, 1 vanilkový lusk, 1 vanilkový cukr, 7 žloutků, 3 lžíce strouhané čokolády, 150 g moučkového cukru

Postup: Žloutky utřete s cukrem do světlé pěny. Vanilkovou dužinu povařte v mléce, které smícháte se smetanou. Pak vše přeceďte do žloutkové pěny a za stálého míchání ještě povařte do zhoustnutí. Nechte tuto směs vychladnout a smíchejte ji s čokoládou. Vložte celou vzniklou hmotu do mrazáku na 2-3 hodiny.

 

Související články