Odlehčený, klasický nebo Vídeňský? Jaký je váš favorit? Přidáváte hrášek i uzeninu?
Každý má svůj oblíbený recept. My vám přinášíme našeho favorita. DOBROU CHUŤ!
Bramborový salát KLASIK
Suroviny
- 1 kg brambor
- 1 – 2 cibule dle chutí a velikosti
- 2 petržele, 1/4 celeru, 2 mrkve
- 4 vejce natvrdo
- nakládané okurky dle chuti – 5 – 6 velkých
- 2 lžíce plnotučné hořčice, majonéza dle chuti
- pepř, sůl, lák z okurek
Postup:
Uvařte brambory ve slupce. Ještě horké je oloupejte a nakrájejte na kostičky. Polijte je cca 100 ml ohřátého láku z okurek, přimíchejte trochu soli, hořčici a pepř. Vše řádně promíchejte.
Očištěte si a uvařte petržel, celer i mrkev a uvařenou zeleninu nakrájenou přimíchejte k bramborám. Poté najemno nakrájejte cibuli a taktéž přidejte do salátu. Přidejte taktéž natvrdo uvařená a nakrájená vajíčka. A nezapomeneme na kyselé okurky dle chuti. Majonézu vmícháme až nakonec druhý den po odležení – salát tak chutná opravdu nejlépe!