Vychytávky pro první krmení – PŘÍKRMY 2021

Jak na první příkrmy, jak příkrmy zavádět i jak je připravovat a kdy je jaká potravina vhodná jsme u nás již psali a články najdete níže. NO ALE JAK PŘÍKRMY PODÁVAT? Máme pro vás několik vychytávek roku 2021 – inspirujte se u nás!

RECEPTY ZDE    –   MRKVOVÁ POLÉVKA ZDE    –   INSPIRACE NA PŘÍKRMY    –   PRVNÍ PŘÍKRM KROK ZA KROKEM    –   VZOROVÝ JÍDELNÍČEK    –   RAJČATOVO-PAPRIKOVÁ OMÁČKA

Základem každého krmení je SPRÁVNÁ LŽIČKA!

Nelekejte se mini velikostí, právě tak to má být! Pro první příkrmy volte měkké lžičky, které nepoškodí dítěti první zoubky a nějak mu neublíží. Nezapomínejte, že 6. měsíční dítě má opravdu malou pusinku, nelekejte se malých silikonových lžiček, jsou skutečně ideální.

KRMÍCÍ SÍŤKY / KRMÍTKA

Vychytávkou jsou krmící síťky, které jsou skvělé na svačinky a nemusíte se bát zaskočení většího sousta. Silikonové krmítko slouží k bezpečnému podávání nejen čerstvého ovoce, ale také měkké zeleniny nebo měkčích sýrů. Je vhodné zejména při přechodu z tekuté stravy na pevnou. Eliminuje riziko zadušení dítěte kousky nedůkladně rozkousané potravy. Rukojeť se snadno drží i tou nejmenší ručičkou. Díky šikovnému uzavíracímu systému potraviny bezpečně uzavřete, takže nemohou vypadnout. Neobsahuje BPA a PVC. Vhodné pro děti od 6 měsíců.

KRMÍCÍ LŽIČKA

Krmící lžička s dávkovačem není obyčejná lžička, je to zázrak. Je to výborná pomůcka při krmení, aniž byste riskovali případný nepořádek jako při krmení klasickým způsobem. Jedná se lžičku a mističku na krmením v jednom. Lžička se dá uzavřít a tak udrží na cestách jídlo ve lžičce.

MISTIČKY

První příkrmy jsou tekuté, takže si vystačíte s mističkami. Na trhu najdete i s přísavkou, díky které drží miska či talíř na svém místě a dítě je nemůže strhnout na zem.

 

 

DALŠÍ INSPIRACI NAJDETE ZDE: 

Související články